Inkoop ansichtkaarten

Inkoop ansichtkaarten

Welke ansichtkaarten zoek ik:

In eerste instantie richt Waiwaih Works zich bij de in- en verkoop van ansichtkaarten op oude Nederlandse kaarten en zogenaamde thema-kaarten. Hierbij kunt u denken aan kaarten met daarop vliegtuigen, schepen, militairen of militaire objecten, cartoons, romantische afbeeldingen enz. Felicitatie- en kerstkaarten zijn helaas wat minder populair onder verzamelaars.
Daarnaast kunnen buitenlandse kaarten soms ook interessant zijn. Met name als het kaarten uit de voormalige koloniën betreffen of kaarten uit Azië en landen die toeristisch wat minder populair waren.

De prentbriefkaarten die ik inkoop moeten wel van het zogenaamde oude “kleinformaat” zijn. Dat betekent dat de kaarten een afmeting moeten hebben van ongeveer 14 x 9 cm.
Daarnaast moeten ze liever niet vastgelijmd zitten of hebben gezeten en vanzelfsprekend geen al te grote schade hebben opgelopen.

Oud is niet meteen waardevol.

Vaak denken mensen dat hun kaarten erg kostbaar zijn omdat ze al meer dan 100 jaar oud zijn. Helaas ligt dit bij prentbiefkaarten toch iets anders.
Met name in de eerste twee decennia van de vorige eeuw was het versturen en verzamelen van ansichten een ware rage. De postbode kwam 4 keer per dag langs en heel veel mensen verzamelden kaarten en stopte ze in de nu zo bekende kaartenalbums uit die tijd.
Hierdoor zijn met name kaarten van de grote steden en toeristische trekpleisters uit die periode helaas heel weinig waard. Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen. Naast de grote bekende uitgevers van kaarten werden er soms ook kaarten in kleinere oplages gemaakt. Zo lieten b.v. ondernemers in kleine aantallen kaarten maken van hun bedrijf die onder klanten werden verspreid.
Ouderdom zegt dus helaas lang niet alles over de waarde van een kaart.
Een wat zeldzamere kaart uit 1950 kan best meer waard zijn dan 100 kaarten van Amsterdam uit 1910!

Aanbieden van ansichtkaarten.

Als u mij ansichten ter verkoop aan zou willen bieden dan kunt u het beste een korte beschrijving mailen voorzien van enkele overzichtsfoto’s. U mag daarbij de kaarten gewoon kris kras over elkaar uitspreiden op tafel en enkele foto’s maken van de voor- en achterkanten zodat ik een globale indruk krijg van het aantal en de aard van de afbeeldingen. Natuurlijk mag u ook altijd een afspraak maken om langs te komen in Breda waarbij ik zal zorgen dat de koffie klaar staat !

U kunt mij mailen via: waiwaihworks@gmail.com

Meer over Waiwaih Works .